פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

09/06/2011 | 21:44 | מאת: שי

שלום רב! אני בן 60 וסובל מכאבי גב שמקרינים לרגל כתוצאה מפריצת דיסק.עשיתי סיטי בגבהים S1-L1 ולהלן התוצאות: בגובה L5-L4 היצרות המרווח הבין חולייתי עם תןפעת וואקום בדיסק.שנויים ניווניים פצטלים דו צדדית מלווים בציסטות סוב-כונדרליות זעירות דו צדדית ותופעת ואקום בפצט הימני. הודגם פלט דיסק דפוסי עם לחץ משמעותי על השק התקאלי ועל 2 הפורמינות,עיבוי ליגמנטום פלבום. כל הנ"ל גורמים להיצרות ספינאלית ופורמינלית דו צדדית. בגובה L5-S1 שינויים ניווניים פצטלים דו צדדית עם תופעת וואקום משמאל. בלט דיסק דיפוסי עם לחץ מתון על השק הטקאלי ועל הפורמינות עם הסתיידות פרא-מדיאנית מימין. אני מסוגל להרים את 2 הרגליים בזוית ישרה ללא מאמץ מיוחד. סובל מכאבים ב-2 הגפיים מאיזור האגן ועד הקרסול ב-2 הרגליים בזמן ישיבה ובעמידה במרבית שעות היום. בנוסף קיימת תופעה חדשה השבוע של צביטה בברך שמאל בזמן הרמת הרגל.לאור כל הממצאים- 1)מה אתה חושב שסוג הטיפול המתאים? 2)שמעתי שיש טיפול נוסף של הזרקה לעמוד השידרה תחת סיטי אצל ד"ר בן שושן. האם זה יכול להועיל במקרה שלי? אני אשמח מאוד לעזרתך

11/06/2011 | 19:54 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

שי שלום, נראה כי אתה סובל מהייצרות בתעלת עמוד השדרה. יש מקום לטיפול כירופרקטי על מנת להגביר את טווחי התנועה בעמוד השדרה. לגבי הזריקה, מדובר בזריקה אפידוראלית תחת שיקוף, יש מקום לשקול טיפול שכזה והוא ניתן במרפאות כאב בכל רחבי הארץ. בברכה, ד"ר יואב מוריץ מרכז ליגד 2 המעיין 4 מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב