כאבים בעכוז השמאלי וגב תחתון

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

22/01/2011 | 22:27 | מאת: טל

שלום, אני בת 26 ואני עוסקת בפעילות גופנית באופן קבוע. לפני כ-5 ימים חזרתי מפעילות גופנית, לא קיבלתי מכה ולא עשיתי תנועה יוצאת דופן, לאחר המנוחה של הפעילות התחלתי להרגיש כאבים- דומה קצת לזרמים או כיווץ מאוד חזק בתנועות מסוימות באזור העכוז השמאלי יותר קרוב למרכז, מרחתי וולטרן בכל יום מאז וזה לא עזר. מיום אחרי הכאבים התחילו להתפשט גם לכיוון הגב התחתון (לכיוון למעלה), אני מרגישה את הכאב בייחוד בישיבה, בהתכופפות קלה- אפילו כיפוף של הראש לצחצח שיניים, בהתיישרות, בהליכה כשעקב שמאל דורך חזק על הרצפה... ממה יכול לנבוע ומה מומלץ לעשות? האם רצוי לעשות צילום כי הרופא לא שלח אותי לצילום ואמר שכרגע אין צורך. נתן לי כדורי וולטרן ותרופה נוספת להרפיית שרירים (?) תודה רבה

29/01/2011 | 12:00 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום טל, לפי תאור המצב, יתכן שיש דלקת הנוצרת מלחץ בין חוליות עמוד השדרה או בין עצם הזנב לעצמות האגן. טיפול אנטי דלקתי אינו מספיק. צריך לבדק היכן נוצר הלחץ ולטפל בחוליות עצמן ע"י שחרור ומתיחה. רצוי להמנע מישיבה ממושכת ולעשות מתיחות לגב. פני לכירופרקט לבדיקה ולטיפול. בהצלחה, ד"ר יובל געש כירופרקט טורטשינר 1, רמת אביב 03-6470119 ארז 308, גאליה 08-9319149

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב