שאלה

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

29/12/2003 | 08:58 | מאת: גיא מילר

כיצד ואיך ניתן ללמוד את מקצוע הכירופרקטיקה? האם לצורך זה חייבים להיות רופא או מספיק כל תואר מתחום מדעי החיים? מהם התנאים כדי להתקבל?

29/12/2003 | 21:07 | מאת: ד"ר צחי כהן

גיא שלום. מקצוע הכירופרקטיקה נלמד ברחבי העולם באוניברסיטאות וקולג'ים מוכרים. כיום אין מסלול כזה בארץ. אורך המסלול (תלוי לפי המדינה בא לומדים), הוא כשבע שנים כאשר בארה"ב למשל ארבע שנים ראשונות לומדים pre-med ואז ממשיכים ספציפית לכירופרקטיקה. לעיתים (ושוב תלוי במדינה ובמוסד הלימודי) ניתן לקבל "פטור" ממקצועות מסוימים באם יש רקע בתחום המדעים. תואר הדוקטור הוא תואר D.C ולא M.D . מומלץ להכנס לאחד מאתרי האנטרנט של בתי הספר השונים ולקבל מידע יותר פרטני. תודה על שאלתך.

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב