עצם הזנב

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

25/12/2003 | 19:26 | מאת: רעיה

שלום רב, לפני כ - 3 שבועות החלקתי וקבלתי מכה בגב תחתון ובעצם הזנב , נכון להיום יש לי כאבים כאשר אני שוכבת על הגב, ושאני מתיישבת קשה לי לקום אני ממשיכה בפעילות הספורטיבית (ספינניג) ולא נלחמת בגוף מה שקשה אני לא עושה . ברצוני לדעת אם יכול להיות שעצם הזנב שבורה (אני ממשיכה בשגרת החיים יחד עם הכאב) ואם כן איזה טיפול יש, ואם אני יכולה להמשיך את התעמלות כרגיל)? תודה רעיה

28/12/2003 | 22:59 | מאת: ד"ר צחי כהן

רעיה שלום, אכן יתכן כי עצם הזנב נשברה כתוצאה מאותה נפילה. במקרה כזה אין ממש מה לעשות אלא להמתין שתתאחה מעצמה ותעבור הדלקת. כדאי בינתיים לוודא כי הישיבה היא על מצע רך (קחי איתך כרית). מצב זה אינו מהווה מניעה להמשך פעילות רגיל, כמובן, ככל שמאפשר הכאב. כדאי, בכל מקרה לגשת לכירופרקט, שיאזן את עצמות האגן. דבר זה יכול להוריד מעוצמת הכאב באופן משמעותי. בהצלחה.

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב