האם אתם רופאים?

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

19/10/2003 | 00:26 | מאת: דן

שלום למנהלי הפורום, בראש העמוד מופיע ברכה מטעם מנהלי האתר(" אנו מברכים את הרופאים על הצטרפותם לפורום", וכו' ). האם אתם רופאים? כמו כן אתם ממליצים באופן די קבוע לאנשים הפונים באמצעות הפורום והמתארים בעיות רפואיות לפנות לכירופרקט לאיבחון ולטיפול, האם לא עדיף להמליץ לאנשים לפנות קודם לרופא מומחה ורק לאחר מכן לטיפול כירופרקט?

19/10/2003 | 22:24 | מאת: ד"ר צחי כהן

דן שלום, לימודי הכירופרקטיקה אורכים כ-7 שנים ונלמדים במוסדות אקדמיים מוכרים. התואר הניתן בסיום הלימודים הוא תואר דוקטור לכירופרקטיקה (D.C) ולא M.D כמו רופא כללי. דוגמה דומה תוכל למצוא ברפואת השיניים. רופא שיניים מסיים את בית הספר לרפואת שיניים ומומחיותו היא זו. לשאלתך השניה, המומחיות של דוקטורים לכירופרקטיקה היא עמוד שדרה ושלד. עם זאת, לכירופרקט ידע נרחב בפתלוגיה כללית וביכולתו לאבחן בעיה אורטופדית מכזו שאינה. כמובן, מטופל עם בעיה שאינה בתחום טיפולו של הכירופרקט יופנה למומחה מתאים. כמו שעם כאב שיניים לא תיגש למומחה לפה ולסת כדי לקבל הפניה לרופא השיניים. תודה על שאלתך.

19/10/2003 | 22:31 | מאת: ד"ר צחי כהן

19/10/2003 | 22:27 | מאת: ד"ר צחי כהן

דן שלום, לימודי הכירופרקטיקה אורכים כ-7 שנים ונלמדים במוסדות אקדמיים מוכרים. התואר הניתן בסיום הלימודים הוא תואר דוקטור לכירופרקטיקה (D.C) ולא M.D כמו רופא כללי. דוגמה דומה תוכל למצוא ברפואת השיניים. רופא שיניים מסיים את בית הספר לרפואת שיניים ומומחיותו היא זו. לשאלתך השניה, המומחיות של דוקטורים לכירופרקטיקה היא עמוד שדרה ושלד. עם זאת, לכירופרקט ידע נרחב בפתלוגיה כללית וביכולתו לאבחן בעיה אורטופדית מכזו שאינה. כמובן, מטופל עם בעיה שאינה בתחום טיפולו של הכירופרקט יופנה למומחה מתאים. כמו שעם כאב שיניים לא תיגש למומחה לפה ולסת כדי לקבל הפניה לרופא השיניים. תודה על שאלתך.

19/10/2003 | 22:27 | מאת: ד"ר צחי כהן

דן שלום, לימודי הכירופרקטיקה אורכים כ-7 שנים ונלמדים במוסדות אקדמיים מוכרים. התואר הניתן בסיום הלימודים הוא תואר דוקטור לכירופרקטיקה (D.C) ולא M.D כמו רופא כללי. דוגמה דומה תוכל למצוא ברפואת השיניים. רופא שיניים מסיים את בית הספר לרפואת שיניים ומומחיותו היא זו. לשאלתך השניה, המומחיות של דוקטורים לכירופרקטיקה היא עמוד שדרה ושלד. עם זאת, לכירופרקט ידע נרחב בפתלוגיה כללית וביכולתו לאבחן בעיה אורטופדית מכזו שאינה. כמובן, מטופל עם בעיה שאינה בתחום טיפולו של הכירופרקט יופנה למומחה מתאים. כמו שעם כאב שיניים לא תיגש למומחה לפה ולסת כדי לקבל הפניה לרופא השיניים. תודה על שאלתך.

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב