לחץ על החוט / עצבים

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

13/10/2003 | 19:06 | מאת: תמיר

מה ההבדל בהשלכות ובסימפטומים בין לחץ על החוט לבין לחץ על העצבים בגובה C5-6 ? (במקרה שלי יש לחץ קל על החוט). האם ההקרנות בשני המקרים הן רק לידיים ? האם בלחץ קל על החוט טיפול כירופרקטי יעיל ואינו מסוכן ? האם הטיפול יכול לשחרר את הלחץ ולשחרר אותי מהכאבים, לכל החיים ? (גילי 31).

14/10/2003 | 19:08 | מאת: ד"ר רונן רפאל

שלום תמיר, קצרה היריעה להשיב על שאלות מקיפות אלו. בקצרה, סימפטומים מופיעים בהתאם לעוצמת הלחץ ומיקומו (גובהו לאורך חוט השדרה) לחץ גדול מאוד יכול לחסום את האותות העצביים העולים והיורדים לאורך חוט השדרה. לחץ חמור פחות עשוי להפריע רק לאותות מעטים. כאשר הלחץ מתגלה ומטופל לפני שהעצבים נהרסים, חוט השדרה חוזר בדרך כלל לתפקוד מלא. איזור חוט השדרה שניזוק קובע אלו שרירים ותחושות נפגעים. לחץ על שורש העצב , בדרך כלל, יוצר סימפטומים ותסמינים קבועים על פי מסלול אותו עצב. במקרה שלך, ההקרנה בלחץ על שורש העצב היא ליד, וגם במקרים של לחץ קל על חוט השדרה. אולם לחץ ממשי יותר על חוט השדרה יכול לגרום לתסמינים וסימפטומים ברגליים, שלפוחית השתן ועוד. במקרים בהם הלחץ הוא קל והפיך ( רוב המקרים), טיפול כירופרקטי הוא היעיל ביותר לשיפור תפקוד עמוד השדרה הצווארי והורדת הלחץ מהדורה והחוט ( שכבת הגנה המקיפה את חוט השדרה). מומלץ אם כן, לעבור איבחון נוירולוגי מקיף אצל דר' לכירופרקטיקה. בהצלחה

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב