צניחת שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

03/03/2005 | 17:33 | מאת: יהלי

שלום רב אני בת 35 אמא לשלושה ילדים גרושה מזה שנתיים. לפני כארבעה חודשים לערך, לאחר תקופה ארוכה ללא קיום יחסי מין מלאים , קיימתי יחסים שבמהלכן הייתה לי דליפה של שתן. מאחר וזה חזר על עצמו פעם נוספת פניתי לגניקולוג לבדוק את הנושא. ע"פ הגניקולוג אני סובלת מצניחה של שלפוחית השתן בעקבות מאמץ מהלידות. כששאלתי כיצד מטפלים טען שאין איך - צריך פשוט לחיות עם זה, תשובה שאני לא מוכנה לקבל ובטוחה שבעולמנו אנו ישנו פתרון לבעיה. אבקש את דעתכם ועזרתכם בנושא תודה מראש יהלי

05/03/2005 | 16:19 | מאת: ד"ר קונדריאה

יש פיתרונות רבים הנעים בין אימון שלפוחית ועד לניתוחים שונים. ליך לעבור ברור אורוגינקולוגי לאבחון מדוייק ואז לדון באפשרויות הטיפול. בברכה דר' אלכסנדר קונדריאה מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה של ריצפת האגן מרכז רפואי וולפסון חולון טלפון ביחידה: 03-5028490 מרפאות: טשרניחובסקי 1 כרמל צרפתי טלפון: 8337164-04 שדרות ח"ן 11 ת"א טלפון: 5284892-03עך

14/05/2005 | 00:05 | מאת: שלפוחית

בת 36. בהריון- חודש שלישי. 10 חודשים אחרי הלידה הראשונה. מאז ההריון הראשון סובלת מבריחת שתן בעיקר בזמן שיעול, (ואז גם זקוקה לחיתולים). בבדיקות ווגינליות נאמר לי שאין לי צניחה בדרגה גבוהה אולם עם הזמן המצב מחמיר. לא מסוגלת להחדיר טמפון,(האיברים דוחפים אותו החוצה), לא מצליחה לכווץ את שרירי האגן מחוסר תחושה ובשבועות האחרונים מרגישה "משהו תקוע" ברקטום, (והיציאות מלוות בכאבים ודימום קל). "מהצצה" בנרתיק "גיליתי" כמה איברים לא מוכרים. ידוע לי שאין מה לעשות כרגע, עד אחרי הלידה, מלבד תרגילים, אולם בגלל חוסר התחושה קשה לי לכווץ את השרירים הנכונים. שמעתי על משקולות או מכשירים מסויימים שמחדירים לנרתיק כדי לתרגל את שרירי רצפת האגן. איזה מכשירים אלה וכיצד ניתן לרכוש אותם? האם צריכה להיבדק לשם כך והיכן? רוב תודות!

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה