בריחת שתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

05/11/2004 | 12:06 | מאת: אורית

אימי בת 46 וסובלת מבריחת שתן כבר כמה שנים כשהיא משתעלת צוחקת ולפעמים כשהיא מתאפקת זה כבר בורח לה הרופא המליץ לה על ניתוח רציתי לדעת אם יש פיתרון אחר ומה ההשלכות של הניתוח

10/11/2004 | 17:10 | מאת: ד"ר קונדריאה

ניתוח זעיר פולשני הוא פתרון מצויין לדליפת שתן במאמץ. יש פתרונות נוספים הבאים בחשבון כגון חיזוק שרירי ריצפת האגן וכו. בברכה דר' אלכסנדר קונדריאה מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה של ריצפת האגן מרכז רפואי וולפסון חולון טלפון ביחידה: 03-5028490 מרפאות: טשרניחובסקי 1 כרמל צרפתי טלפון: 8337164-04

27/12/2004 | 12:23 | מאת: מליק ג'קי

27/12/2004 | 12:28 | מאת: מליק ג'קי

לאימי בת ה 80 בורח שתן . כפי שעולה מהבדיקות זה כתוצאה מאי שליטה בשלפוחית בזמן. אלא אחרי שהשלפוחית מלאה מעבר למקובל. אבקש לשאול אם יש טיפולים מלבד חיתולים , משהו בסגנון אימון או כדו'

16/11/2004 | 14:41 | מאת: מיכל

אני בחורה בת 27 ואני סובלת מדליפת שתן כאשר אני משתעלת האם זה ניתן לפיתרון ואם זה הבעיה קיימת לבנות גילי יש לציין שאני רווקה ללא ילדים

22/11/2004 | 12:36 | מאת: ענבל בן-דרור

הבעיה שאת מתארת נקראת דליפת שתן במאמץ. הבעיה אומנם מופיעה בשכיחות גבוהה אצל נשים בהריון ולאחר לידה אך לא רק. גורמי סיכון נוספים להופעת הבעיה הם עצירות כרונית, שיעול כרוני, עבודה פיזית רבה וכן ספורט אינטנסיבי, במיוחד כזה שכולל הרבה קפיצות. ניתן ורצוי ללמוד איך לבצע את המאמץ (שיעול, במקרה שלך) על מנת שלא יגרום לדליפת שתן - בטווח הקצר ולא יגרום לנזק לרצפת האגן בטווח הארוך. בברכה - ענבל בן-דרור, פיזיותרפיסטית, מומחית בשיקום רצפת האגן.

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה