תכיפות רבה במתן שתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

12/09/2004 | 16:42 | מאת: לחוצה

שלום רב בתקופה האחרונה אני מרגישה שינוי רב בהרגלי ההשתנה שלי. אני מרגישה צורך דחוף למתן שתן לעיתים קרובות. בבקרים לפעמים אני הולכת ממש כל מס. דקות וצריכה ממש לרוץ כדי שלא יקרה פנצ'ר. בלילה אני נאלצת לקום מס. פעמים 3-4 פעמים בין השעות 12:00 ל- 06:00 אני מוצאת שזה מפריע לי מאוד ופוגם באיכות החיים שלי. מעולם לא נאלצתי לקום באמצע הלילה.והמצב החדש ממש מתיש אותי. לפני כשנה הפסקתי להשתמש באסטרוגן (מדבקות) לאחר שימוש של 9 שנים ואני סובלת מאוד מגלי חום, הזעות, והפרעות בשינה. אני נעזרת באלטרנה פורטה ובשמן נר הלילה, אולם ההקלה היא חלקית בלבד. האם התופעות קשורות אחת בשניה ? מה ניתן לעשות ?

18/09/2004 | 18:24 | מאת: ד"ר קונדריאה

השינוי ההורמונלי בהחלט יכול להיות גורם מסייע להופעת או החמרת הפרעות בדרכי השתן התחתונות. לאחר ברור אורוגינקולוגי בהחלט ניתן לטפל במצבים כאלו באופן שמרני. בברכה דר אלכס קונדריאה מנהל יחידה אורוגינקולוגית מרכז רפואי וולפסון

24/09/2004 | 23:46 | מאת: שולי

אני מעוניינת לשמוע את התשדובה של המומחית הרופאה תודה

17/10/2004 | 12:40 | מאת: ענבל בן-דרור

צורך דחוף למתן שתן לעיתים קרובות קשור לרוב בפעילות ייתר של השלפוחית. שלפוחית השתן אמורה להיות מיכל שכל תפקידו לאגור את השתן ולהתכווץ רק כאשר היא מלאה. תופעות של תכיפות ודחיפות במתן שתן יכולות להופיע כאשר השלפוחית מתכווצת באופן בלתי רצוי עוד לפני שהיא מלאה. לתופעה שכיחה זו שפוגמת מאוד באיכות החיים אין בד"כ סיבה ברורה, שינויים הורמונליים יכולים להשפיע. אחת הדרכים לטפל בבעיה היא ע"י פיזיותרפיה לשיקום רצפת האגן. שלפוחית השתן היא שריר בלתי רצוני (כמו שריר הלב למשל) ואין לנו אפשרות לשלוט עליה. ניתן להשפיע עליה בעקיפין ע"י שיפור השליטה בשרירי רצפת האגן. כיווץ נכון של שרירי רצפת האגן ייתן הוראה לשלפוחית להפסיק להתכווץ. ובינתיים - נסי לא "לרוץ" לשירותים. אם את מרגישה צורך דחוף למתן שתן השארי במקום בו את נמצאת, נשמי נשימות עמוקות וחכי 1-2 דקות עד שהדחף החזק יעבור ורק אז גשי לשירותים. בדרך זו סיכוייך להגיע "בשלום" טובים יותר. בברכה - ענבל בן-דרור פיזיותרפיסטית מומחית בשיקום רצפת האגן

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה