ניתוח

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

24/07/2004 | 13:48 | מאת: שלי1

שלום, אני שואלת בנוגע לאימי בת 74 הסובלת מהרגשה של ג'ולה בדרכי השתן. לאחר בדיקות יעצו לה לנתח, היא התייעצה עם ד"ר בשם לוין שמואל בת"א אשר סיפר כי הניתוח שכיח וכי אין בעיה של סיבוכים. כמו כן הסביר שהוא מנתח ללא תפרים?? האם זאת הרדמה מקומית או כללית והאם כדאי להרדים אפילו שהיא סובלת מסחרחורות?? האם הניתוח ארוך? האם ההתאוששות קשה?? אודה על תשובתך

02/08/2004 | 04:14 | מאת: ד"ר קונדריאה

ראשית יש לבצע ברור אורוגינקולוגי לדרכי שתן תחתונות מכוון שבכ-20% לאחר הניתוח תבוא לידי ביטוי דליפת שתן שלא נצפתה קודם לכן. בניתוח יש תפרים רבים אך הם בתוך הנרתיק ונמסים. באשר להרדמה יש צורך בהתיעצות מרדים. לכול ניתוח והרדמה יש סיבוכים וסיכונים אפשריים- ניתוח זה שכיח וההתמודדות הרפואית אתו ידועה זה שנים רבות. בהצלחה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה