ניתוח הרמת שלפוחית בשילוב ניתוח הוצאת רחם

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

27/09/2011 | 20:58 | מאת: שרה

שלום רב, אני במעקב מרפאה ציטולוגית במרכז רבין מזה שנים רבות. כבר לפני שנה הרופאה המליצה שיש לעשות ניתוח משולב של הוצאת רחם מואר רחם ושחלות בשילוב עם היתוח הרמת שלפוחית (מצב השלפוחית קטסטרופלי). היום בביקורי במרפאה היתה ממש החלטית ונחרצת בנוגע לחשיבות הניתוח ואולם רופא אורוגניקולוג אליו פניתי טען שרק השלפוחית חשובה. האם ניתן/נהוג לעשות ניתוח משולב ומה הסיבוכים האפשריים. אודה לתגובתך שנה טובה שרה

30/09/2011 | 15:45 | מאת: ד"ר קונדריאה

פעמים רבות יש צורך בניתוח משולב. אצלך יש להחליט האם בעיית הרחם (ציטולוגיה) דורשת את הוצאתו. באם כן יש מקום לניתוח משולב. שנה טובה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה