שלפוחית רגיזה?

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

06/09/2011 | 10:24 | מאת: מירי

בת 64. 5 ילדים.בריאה בד"כ. ללא תרופות.סובלת מבעיות גב,ואלרגיה בתקופת האביב (ואז לוקחת תרופות) הבעיה 1: בלילה אני מתעוררת לכל היותר פעם אחת לשתן. ולא כל לילה.קורה שאני ישנה כל הלילה גם אם שתיתי 2-3 כוסות קודם לשנה. ואז בבוקר כשהשלפוחית בוודאי מלאה ואני גם מרגישה כך - אין התרוקנות מלאה של השלפוחית.(אחרי שהתהלכתי כחצי שעה - יש המשך.למרות הוודאות של שלפוחית מלאה פעמים השתן יוצא בזרם כה חלש שעלי להתאמץ כדי להתרוקן. מצב דומה יש גם במשך היום שאין קשר בין תחושת המלאות של השלפוחית לבין מה שיוצא.אני חשה כאילו יש מחסום/סגר שלא מאפשר לשתן לצאת בחופשיות. בעיה 2.תחושה של צורך לשתן כתוצאה מתחושת לחץ בפות / שפתיים (ולא בשלפוחית). זו הרגשה מאוד מעצבנת,היא קורית הרבה במשך היום. רב הפעמים כמות השתן היוצא היא מזערית ממש.ובעצם זו תחושה מסולפת שכביכול יש הרבה שתן ולכן זה לוחץ. לפני כחצי שנה עברתי בדיקה אורודינמית והתבשרתי: שלפוחית רגיזה. האמנם מה שתארתי לעיל הוא בקטגוריה של שלפוחית רגיזה או שיש כאן משהו אחר? אודה על התיחסותך

10/09/2011 | 10:07 | מאת: ד"ר קונדריאה

את חייבת בברור אורוגינקוטלוגי מלא כוון שיתכן ומדובר בצניחה, בגוש אגני או בבעיה נוירולוגית. רק לאחר אבחון מלא ניתן לענות ולעזור לך. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה