שלפוחית שתן לא מתרוקנת עד הסוף

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

26/04/2011 | 13:05 | מאת: שולי

שלום רב, אני אישה בת 63, יש לי שני ילדים. אני חולת אסטמה ולוקחת תרופות ללחץ דם (לא על בסיס קבוע אלא לפי הצורך). לפני שבועיים היה לי חום גבוה (39) במשך מס' ימים שלווה בחולשה חזקה מאוד. לאחר מכן, החום ירד והופיע כאב בגב התחתון ששיתק אותי למשך כמה ימים. לאחר מכן חזר החום, והכאב עבר לבטן התחתונה (שלפוחית השתן). הכל לווה בחולשה גדולה מאוד שלא עוברת. בבדיקות הדם הופיעו סימנים שיש דלקת בגוף ותרבית השתן יצאה תקינה. בבדיקה גניקולוגית הרופא הצביע ששלפוחית השתן לא מתרוקנת כראוי ושרצפת האגן נמוכה, אך לא באופן יוצא מן הכלל אצל נשים בגיל זה. האולטראסאונד הראה ששלפוחית השתן לא מתרוקנת כראוי. רופאת המשפחה שלי לא הצליחה להצביע על הבעיה, אז אשמח לקבל את עזרתך באיתורה הבעיה והמלצה לטיפול. תודה רבה

05/05/2011 | 12:48 | מאת: ד"ר קונדריאה

לא נראה שיש קשר בין המחלה וכיס השתן. באשר לכיס השתן- לא נראה שיש בעיה משמעותית. לכשתחלמי פני לאורוגינקולוג להערכת הצניחה וחוסר ההתרוקנות. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה