דליפת שתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

29/03/2011 | 10:23 | מאת: לינוי

שלום ד"ר , אני פונה אליך חסרת אונים בנוגע לנושא שנדון . קצת רקע : אני בת 29.8 כאשר ילתי את ביתי הראשונה למרץ 2010. מייד אחרי הלידה הובחנה אצלי בעייה של התאפקות - כל דבר הכי קטן גרם לי לבריחת שתן- פגיעה באיכות החיים טוטאלי. זה התבטא במיוחד בהתעטשויות - משום מה אחרי הילדה נראה שנהפכתי להיות אלרגית ברמה של 25-50 אפצ'י ליום . היום אני בהריון השני שלי חודש שישי - והמצב נהפך להיות קטסטרופאלי ברמות שלא ניתן לתאר: מקלחות כל שעתיים, ברקחית שתן בקיון יחסי מין, הסתןבבויות עם פדים מיוחדים שמכילים בריחת שתן של יותר מכוס, שלא נדבר שיש גם צריבות באיזור השפתיים בגלל השתן - ומצאתי את עצמי שעלי לטפל בעצמי בדיוק כפי שאני מטפלת בביתי הקטנה. אי אפשר לחיות ככה - תרגילים כבר לא עוזירים לי - ניסיתי את זה בעבר עוד לפני כניסתי להריון - פיזיוטרפיה. אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות . הבנתי שיש ניתוח שאפשר לעשות - אך לא מומלץ בשל היותי בהריון . מה כן ניתן לעשות כדי להקל עלי, כדי שאוכל לצאת מהבית - בלי להתסובב עם בגדים נוספים בתיק? אשמח לקבל ייעוץ בתחום . בברכה , לינוי

31/03/2011 | 09:35 | מאת: ד"ר קונדריאה

לצערי הפתרון היחיד כעת הוא פדים לאחר ההריון תוכלי לעבור ברור מלא וטיפול בהתאם. בהצלחה

16/04/2011 | 23:41 | מאת: אני

שיטת פאולה, תרגילי חיזוק, פאלון גונג וכו' שחייה-בעיקר חזה... על חלק שמעתי וחלק ניסיתי, עוזר יותר כשמתמידים. הקשיבי לגופך. ...לגבי שחייה (בבריכה) כדאי להתייעץ. אישית בהריון שלי כמעט לא שחיתי חששתי בגלל הכלור סליחה אני לא רופא, אבל אני יודעת מה זה לא להיות מסוגלת לרוץ לקפוץ לפעמים סתם ללכת, בכיתי מזה. ומצבי היה פחות גרוע ממה שתארת אך הוא השתפר. העיקר לא לאבד תקווה! בהצלחה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה