צניחת רחם

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

14/06/2010 | 15:41 | מאת: נטע

אני בת 43 לאחר 3 לידות, בחודשים האחרונים שמתי לב שלאחר שאני הולכת לשירותים, אני מרגישה כאילו כל איזור הנרתיק בולט, ולחץ מכיוון צוואר הרחם. לפני כשבועיים, רופאת הנשים הכניסה לרחמי התקן, וכעבור שבוע חצי מההתקן יצא מהרחם לצוואר הרחם, לכן הוחלט להחליף התקן, וגם ההתקן השני שוב יצא החוצה לצוואר הרחם. בבדיקה אמרה רופאת הנשים כי ישנה צניחה של הרחם לאגן, ויש לעשות פיזיותרפיה לרצפת האגן. עד שהגיע לפיזיותרפה, אני מרגישה לאחר כל יצאה בשירותים, בליטה שיוצאת מאיזור הנרתיק, וכן אני מרגישה בזמן הליכה, כי ישנו לחץ על רצפת האגן. יש לי בעיה במתן שתן וכן ביציאות, האם עלי לוותר על פיזיותרפיה וללכת מידית לאורוגניקולוג על מנת לבדוק האם השלב הוא קריטי יותר ויש לנקוט בדרכים יותר קיצוניות מפיזיותרפיה?

15/06/2010 | 09:48 | מאת: ד"ר קונדריאה

לא קיימת פיסיוטרפיה שתחזיר צניחה. את זקוקה לברור אורוגינקולוגי. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה