צניחת צוואר הרחם - אולי

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

13/05/2010 | 18:38 | מאת: נינה

הי אני בת 33 חצי שנה לאחר לידה ראשונה אמנם טבעית וקלה אבל העוברית המקסימה שקלה 4 ק"ג, היה לי תפר קטן פנימי, ומאז הלידה יש לי מין בליטה קטנה שיוצאת מהנרתיק, רופא הנשים שלי אמר שזה צניחה קלה של צוואר הרחם וצריך סבלנות זה אמור להשתפר עם הזמן וכשאפסיק להניק ואתיצב הורמונלית, חשוב לציין שאני לא סובלת מתופעות נוספות אבל אי נעימות רבה בגלל הבליטה הזו, שאלתי היא האם באמת זה יכול לעבור מה כדאי לעשות האם זה יכול להוות בעיה להכנס להריון שוב בקרוב? (ניסיתי ביופידבק וזה לא עזר) אשמח לתשובה בהקדם נינה

16/05/2010 | 10:24 | מאת: ד"ר קונדריאה

מדובר בצניחה. שיפור מסויים יחול לאחר משכב הלידה וחזרה לפעילות. אין שום סיבה להפסיק להניק. פרט לחיזוק רצפת האגן אין טיפול נוסף. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה