צניחת שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

21/01/2004 | 19:53 | מאת: ליאת

שלום, אובחנה אצל אמי צניחה של שלפוחית השתן לפני כשלושה חודשים. בתקופה זו קיבלה טיפול במשחת אורטו-גינסט אך ללא שיפור. כעת עדיין משתמשת במשחה ובנוסף בכדורי נוביטרופן לעוד תקופה של שלושה חודשים. האם במצב כזה טיפול תרופתי יכול לעזור או שמא הפתרון יהיה בניתוח? במידה וכן, באיזה ניתוח מדובר? תודה, ליאת

22/01/2004 | 09:32 | מאת: ד"ר קונדריאה

לאמך יש כנראה שתי בעיות קשורות אך שונות. צניחת שלפוחית- התיקון לכך הוא כירורגי הפרעה תיפקודית של מע השתן התחתונה- דחיפות במתן שתן- הטיפול לכך שמרני בדר"כ. אמך חייבת באבחון אורוגינקולוגי מלא אצל אורוגינקולוג, ורק אז ניתן יהיה להמליץ על טיפול מתאים ומלא. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה