דלקות חוזרות בשתן

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

06/06/2009 | 11:26 | מאת: ליאת

שלום, בת 30 ללא ילדים, עם בן זוג קבוע. מזה מס שנים אני סובלת מדלקות חוזרות בשתן (הכולל אישפוזים כ 3 פעמים בשנה). ביצעתי ברור מקיף שלא נמצא בו דבר. יחד עם זאת לאחרונה ביצעתי מספר תרביות שתן שהיו חיוביות כל פעם הופיע חיידק אחר, הראשון היה איקולי, לאחר מכאן חיידק האנטרובקטר ועכשיו חיידק הcitrobacter.freundii. הטיפול שניתן הוא זינט 1000 מ"ג ליום למשך 10 ימים. יש לי כאבים חזקים מאוד במותנים ואני כבר לא יודעת מה לעשות, לציין עוד שאין חום, צמרמורות וכו'. דבר אחרון בדיקת שתן כללית היתה תקינה, למעט דם בשתן. מה אתה ממליץ? באיזה חיידק מדובר? והאם יש מקום לדאגה. תודה רבה

23/06/2009 | 10:27 | מאת: ד"ר קונדריאה

כאשר ברור מלא נמצא תקין מדובר ברגישות של מערכת השתן לזיהומים. בדומה לאנשים הלוקים בחורף מספר פעמים בשפעת לעומת אחרים שאינם סובלים מכך. הטיפול המקובל הוא טיפול אנטיביוטי מניעתי לכחצי שנה. בברכה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה