איזה שיטה טובה יותר היום?

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

30/03/2009 | 17:42 | מאת: yael

הנני אישה בת 45 לאחר 3 לידות וגינאליות. סובלת היום מבריחת שתן במאמץ. מסוגלת להתאפק אבל חשה כאב כאשר אני מתאפקת . לאחר בדיקה אצל אורוגניקולוג נאמר לי בוודאות שאני צריכה לעבור ניתוח tvt ותיקון של דופן קידמית ואחורית. רופא אחד הציע לי לעבור את הניתוח בשיטה של דור 2 tvto ומנתח שני המליץ על דור 3 חדש tvt s.קראתי חומר ומאמרים והבנתי שההצלחה בדור 2 אכן הוכיחה את עצמה בכל העולם וההצלחה של הניתוח היא מעל 80% גם לטווח הארוך. לעומת הדור ה3 החדש יחסית שעדיין לא מבוצע מספיק זמן על מנת לקבוע את התוצאות. האמת שאינני רוצה להיות שפן ניסיונות והייתי רוצה ללכת על השיטה הכי מוכחת היום והכי מוצלחת. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. ולשמוע על שתי השיטות. תודה מראש יעל

02/04/2009 | 19:06 | מאת: ד"ר קונדריאה

את מאוד הגיונית וצודקת. דור שני הוא הנכון אך לא TVTOשכן הוא מוצלח אך יש סיכון בכאבי מפשעות ממושכים.

02/04/2009 | 22:59 | מאת: yael

אם הדור השני ו tvt o הם לא אותו הדבר. אז מה ההבדל ביניהם. אשמח לשמוע על זה. תודה מראש יעל

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה