בדיקה אורידנמית

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

16/03/2009 | 15:39 | מאת: טובה

לדר' שלום אני בת 61.ילדתי 4 פעמים. לידה ראשונה תינוק מת והשלושה האחרים ברוך השם נולדו בסדר. אני סובלת מלחץ דם גבוה ומטופלת בוסקייס וורפרס 240 מ"ג וכמו כן אלטרוקסין 100 לבלוטת התריס.שנים רבות אני סובלת מדחיפות ותכיפות במתן שתן.בשנת 2001 עשיתי בדיקת ציסטוגרם עם תוצאה: יש לציין טרבקולציות עדינות של דופן השלפוחית. בזמן התרוקנות נצפה צניחה של כיס השתן של 2 ס"מ. לאחר התרוקנות אין לראות שארית שתן.התמונה הרנטגנית יכולה להתאים ל-STRSS INCONTINENCE.כמו כן ביצעתי בדיקה אורידינמית באותה שנה שלדברי הרופא שראה את הבדיקה, אני לא מתאימה לניתוח, אלא רק על ידי טיפול תרופתי. אכן התחלתי בזמנו לקחת טיפול תרופתי סוגים שונים, אך לצערי לאחר שהגוף הסתגל לתרופה, פגה ההשפעה של התרופה. היום 8 שנים לאחר הבדיקה, פניתי שוב לאורולוג ובקשתי לחזור על הבדיקה, אך הוא סרב, ואמר שאני אנסה תרופה חדשה שיצאה לשוק. כמובן שזה אותו הסיפור. הגוף מסתגל ואין השפעה יותר. שאלתי היא, האם בדיקה אורידינמית שאבצע עכשיו, יכולה להצביע על שינוי כמובן לרעה לצערי? או האורולוג צודק שאין טעם לעשות בדיקה חוזרת אחרי שמונה שנים, כי היא תראה את אותו הנתון? אנא תשובתך בברכה טובה

23/03/2009 | 08:47 | מאת: ד"ר קונדריאה

יש מקום לבצע אורודינמיקה לאחר 8 שנים!!

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה