דליפת שתן לאחר לידה

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

08/01/2004 | 13:05 | מאת: ניקול

ילדתי לפני תשעה ימים והשלב השני ארך כשלוש שעות וחצי מאז הלידה אני חשה בדליפת שתן האם זה קשור לשלב שני ממושך וכיצד ניתן לטפל בזה? בנוסף שמתי לב לדם בשתן האם זה קשור?

11/01/2004 | 08:17 | מאת: ד"ר קונדריאה

מזל טוב ניקול יש קשר בין שלב שני מאורך ודליפת שתן בעתיד. במצב המיידי יש לבדוק מספר דברים, האם אין דלקת בדרכי השתן, האם הדם מקורו בשתן או בהפרשות רחמיות שלאחר לידה ובדיקה גינקולוגית למצב הנרתיק. אם אמנם מדובר בדליפת שתן אני ממליץ להמתין עד סיום משכב הלידה ואז לפנות לברור אורוגינקולוגי ובהמשך לטיפול, למשל תירגול ריצפת האגן בברכה ד"ר אלכס קונדריאה

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה