אקולליה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/08/2002 | 00:26 | מאת: רינת

בני בן שנתיים ותשעה חודשים, וכל התפתחותו המוטורית החלה בגיל שנה ושמונה חודשים. הוא מדבר אך מרבה לחזור אחרי מילים שנאמרות גם אם אין להן משמעות עבורו. כך גם ההוא עונה על שאלות לפי כך שחוזר על שלוש- ארבע המילים האחרונות שנאמרו. נאמר לנו כי תופעה זו נקראת אקולליה וכי זה מצריך טיפול . אשמח לשמוע את חוות דעתך ועוד על התופעה

אקולליה הינה אחת הסטרטגיות שבהם ילדים משתמשים כדי "לגלות את השפה, חוקיה ושימושיה" על כן, השאלה היא מידת האקולליה והאם היא מקדמת את התפתחותו או מעקבת אותה. אם תחושתיך שבנך אינו משיג את הרמה של ילדים בגילו או אם הוא לא עבר את מבחן התקשורת בטיפת חלב כדאי שתתיעצע עם קלינאית תקשורת אשר תוכל לחוות דעה מוסמכת המבוססת על השוואה בין הנורמה לתפקודו של בנך. אם תחושתיך שהאקולליה מקדמת אותו ומאפשרת לו "לנסות" את המילים והמשפטים החדשים, אז, התופעה תיעלם ביחס ישיר להתקדמותו בשפה! עקבי אחר התפתחותו ותפני ליעוץ מקצועי לפי תחושתיך. תוכלי להתיעצת עם הגננת או מטפלת במעון.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה