גמגום אצל ילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/08/2002 | 21:46 | מאת: מירי

לפרידה שלום רב, ביתי בת שנתיים וחצי מדברת באופן שוטף. אומנם לא כל המילים ברורות והיא עדיין משבשת הברות אך בסך הכול הדיבור ברור ומתאים לגילה. לפני מס' ימים שמתי לב שהיא "נתקעת" במילים מסוימות של המשפט ולוקח לה זמן עד שהיא מצליחה לבטא אותם ולהשלים את המשפט לדוגמא: "אני רוצה ללכת לי...........שון." זה התחיל כאמור לפני מס' ימים בהתחלה במילים בודדות ולאחר מכן במשפטים שלמים. אני גם שמה לב שהיא מתאמצת נורא בדיבור. אני מאד לחוצה מזה ולא יודעת ממה זה נובע, זה הכול נורא פתאומי. האם יש מקום לדאגה ? האם כדאי לשלוח אותה לאבחון ? האם זה תורשתי? יש לציין כי אבי הילדה טופל גם בילדותו אצל קלינאי תקשורת עקב הפרעת דיבור קלה. אשמח לקבל את תשובתך המקצועית.

בעקרון חוסר שתף בדיבור הינה תופעה נורמלית בשלב זה, אצל ילדים מסויימים זה גורם לקושי ובמיוחד אצל הוריו, הרגישים מאד לכל שינוי. בקושי מהווה לפעמים אסטרטגיה למילוי הזמן במהלך חיפוש של מילים ונעשה יותר בולט כשהילד מתקדם מבחינה שפתית, וזה חולף עם השיפור במיומנויות חיפוש מילים ובניית משפטים. במידה והינך "מאוד דואגת תוכלי להתיעץ עם קלינאי תקשורת ובכך להרגיע את עצמך ולא לשדר לילדה לחץ ומתח בכל פעם שהיא פותחת את הפה. תוכלי לקרוא על הנושא באתר של קלינאי התקשורת www.ishla.org.il בתופעה ידועה כ"רצה" במישפחות ולא ברור האם זה תורשתי, נלמד או תוצאה של תחושת הילד של המתח בסביבתו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה