עיכוב בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/08/2002 | 18:29 | מאת: רינת מוסקוביץ;

שלום! בני בן שנתיים וחודשיים. הוא אינו אומר משפט אלא רק שתי מילים וגם זה אינו כ"כ ברור. למרות שההבנה שלו היא מאה אחוז אני חוששת שיש לו עיכוב בדיבור. מה ההתפתחות הנורמלית מבחינת הדיבור בגיל זה?

13/08/2002 | 02:08 | מאת: מאי

רינת שלום ! אני לא קלינאית תקשורת אבל מניסיוני יש ילדים שמתחילים לדבר מאוחר יותר ולכן גם שלב הרכבת המשפטים הוא מאוחר יותר . אני דיברתי משפטים שלמים כבר בגיל שנה ורבע ולעומתי אחי לא אמר מילה עד גיל שנה ותשעה חודשים וגם אז רק מילה אחת . הוא הוסיף לעצמו מילים לאוצר המילים באיטיות אך כשהתחיל לחבר משפטים שלמים לא סגר את הפה שלו יותר( בסביבות גיל שנתיים וחצי ) . אני מכירה ילדים נוספים כאלה ולכן נראה לי שאת זקוקה לסבלנות אבל בקרוב הילד ידבר.

תוכלי לעיין בפרט על התפתחות השפה והדיבור באתר של קלינאי תקשורת www.ishla.org.il וכן, תדאגי שבנך ידבק על ידי אחות טיפות חלב אשר למדה להעביר מבחן לאיתור עיקוב שפה, במידה ותתעורר שאלה היא כדב תפנה אותך לאיבחון כוללני וקבלת הדרכה על ידי קלינאי תקשורת. בינתיים תהני מבנך!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה