על שפה ודיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/07/2002 | 16:11 | מאת: ג'ויס

ביתי בת שנתיים וחצי ויש פעמים שהיא ממשיכה לדבר בשפת "תינוקות". שמתי לב שזה מופיע כשהיא כועסת על מישהו. אז היא מלמלת כמה הברות קבועות בטון גבוה. (אבל לא מובנות). בדרך כלל היא אומרת משפטים של שתי מילים ולפעמים היא אומרת משפטים בני 4 מילים. שמתי לב שהיא נמנעת לומר פעלים ולא אומרת "אני רוצה" כשהיא רוצה משהו, אלא "תביא לי את ה...." בנוסף כשהיא מבקשת שארים אותה היא מחקה אותי מרוב שהייתי שואלת אותה "להרים אותך"? אז גם היא אומרת "להרים אותך" בטון של שאלה כשהיא רוצה שארים אותה. היא אוהבת תקשורת עם ילדים אחרים אבל לא מגיבה לשאלות של אחרים כמו "איך קוראים לך?" אבל רצה אחריהם בשמחה והרבה פעמים נלחמת איתם על חפצים ודוחפת וזה עיקר האינטראקציה איתם. אני רוצה לציים שהיא מבינה הוראות בנות שני שלבים ומבינה כל מה שאומרים לה ומהבחינה הגופנית היא קופצת יפה. האם לפי תאורי נראה לך שיש איחור בהתפתחות שלה?

האם הילדה "עברה" את בדיקת התקשורת בטיפת חלב? בדיקה זו מאתרת בגיל זה ילדים הזקוקים לאבחון מקיף של קלינאי תקשורת. במידה ולא עברה אותה תוכלי עדיין לבצע, אבל מייד כוון שהיא מתוקננת לגיל זה בלבד! פני לטיפת חלב לביצוע הבדיקה. במידה ועברה את הבדיקה או אין באפשרות טיפת חלב לבצעה תעקבי אחר התפתחות הדיבור שלה ובמידה ותחושתך שאין התקדמות בפרק זמן של 6-8 שבועות פני לקלינאי תקשורת לשם איבחו והדרכה, יכול להיות שמעט הדרכה תספיק כדי להוביל אותה בדרך התפתחותית תקינה. תוכלי גם להעזר בםפר הדרכה להורים על שיטת "הנן" לטיפוח שפה בילדים, הניתן לרכישה דרך האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת 03-9217815

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה