גימגום בגיל ארבע וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/06/2002 | 09:51 | מאת: מירב

שלום, בני בן הארבע וחצי מגמגם החל מגיל שנתיים ועשרה חודשים, בתחילה הוא היה נתקע רק במילה ואחר כך זה החל להיות דבר קבוע, יותר מאוחר הוא ממש התאמץ לדבר, כיום הוא לפעמים בתקופות טובות יותר בהם הוא מצליח לדבר כמעט ללא גמגום או התקעות, ולפעמים יש ירידה משמעותית והוא ממש מגמגם חזק... התחלתי לטפל בענין ממש כשהגמגום הופיע כיום אנו מטופלים ע"י קלינאית תקשורת (כרגע בהפסקה כי הבן שלי מסרב ללכת אליה...) מרפאה בעיסוק ופסיכולוגית ילדים. אני ובעלי שוברים את הראש ומנסים לחשוב אם קרה משהו בתקופה בה הוא החל לגמגם וממש לא עולה בדעתנו כלום. אנו נותנים לו לסיים משפטים, וכמובן לא מדברים בשבילו ועושים כל מה שצריך על מנת שירגיש ביטחון ורגיעה העיקר לא לשדר לו מתח. הבן שלי הוא ילד שמח ואוהב מוסיקה ובעיקר לשיר, (הוא אמר שהוא רוצה להיות כוכב בפסטיגל שהוא יהיה גדול) יש לו המון ביטחון וכשהוא שר הוא כמעט לעולם לא מגמגם. הייתי רוצה לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לנו למצוא מטפל מומחה לגימגום, ואם את מכירה מישהו, (אין בעיה מבחינה כספית אנו מוכנים לשלם). תודה על ההקשבה ואשמח לעזרה מירב

תאורך של בנך איננו מאפיין מגמגמים, הוא ניראה יותר כחוסר שתף התפתחותי, אשר במיקרים רבים קשור יותר ליכולתו להתארגן (כמן התארגניות הנדרשת לכל פעילות שהוא עושה, וכניראה בגינה מטופל אצל מרפא בעיסוק?). נשמע לי שהוא רבוי טיפולים (רב"ע, פסיכולוג? למה????) האם בגיל זה הוא אכן זקוק לכל כך הרבה טיפולים? קיראו את הפרק על חוסר שתף בדיבור באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il בביה"ח יש תוכנית להתערבות בגימגום בגיל הרך, וישנה גם דר' עזרתי בת"א, אך לדעתי בנכם צודק שלא מעוניין בטיפול כעת! גמגום אינו קשור ל"משהו" מסויים שקרה לילדך ולא כדאי להתפס למושג זה ולהאשמות, התיחסו לתופעה כאל אלרגיה המופיעה ונאלמת מבלי שיהיה ברור מה מקורה, ברור שזו הנטיה שלו ומקבל תגבור ממצבים בסביבתו, אשר לא תמיד יהיו ידועים לכם! תהנו ממנו וקבלו אותו כמו שהוא. רבים הזמרים אשר מגמגמים בדיבור ושרים בלי קושי!

25/06/2002 | 00:44 | מאת: ד.ש.ר

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה