גימגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/05/2002 | 11:59 | מאת: ערן

בני בן 3 ויש לו בעיית גימגום והוא בעיקר נתקע עם חזרה עם מילה אחת ( 5-7 פעמים ורואים שהוא חושב על המשפט ) עד אשר הוא משלים אותו גם כאשר המשפט לא מורכב . הוא ילד נבון , מבין וחברותי . אנו לא מנסים לשדל אותו ונותנים לו להשלים את המשפט. הדבר החל לפני כחצי שנה , היתה היחלשות קצרה ( מס' שבועות ) בגימגום אך היא חזרה . ברצוני לדעת מה כדאי לעשות ולאיזה ייעוץ לפנות ( אני יודע שתור לקלינאית תיקשורת לוקח המון זמן ! ) . כמו כן על מה כדאי להתמקד עם הילד בכדי לגרום לגימגום להיעלם / להיחלש והאם הדבר טבעי ? .

עייני בקשה בפרק על חוסר שטף בדיבור בילדים באתר האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il כמו כן, חוסר שטף בדיבור בגיל זה, ולעתים עד גיל 6, הינה תופעה "נורמלית" החולפץ עם הזמן, היא מציינת צורך בהתאגנות של משפט אומחשבה וכל עוררות של תשומת הלב או לחץ בעניין זה יכולים לגרום לעליה במודעות ולקשיים מתמשכים. תני לילד להתבטא, קבלי את התופעה כחלק נורמלי בהתפתחות השפה ותני לו להתגבר ולהבשיל. ניתן להגיע להתייעצות אישית אצל קלינאי תקשורת דרך קופ"ח, ואין מקום לחשוש ממחסור בקליחנאים, יכול להיות שיש אחת קרוב לביתכם, בדקו דרך הקופה וגם עיינו באתר בחיפשו אחר קלינאי באיזור מגוריכם. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה