קשיי דיבור בגיל 3.5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/04/2002 | 22:19 | מאת: רויטל

אחייני בן 3.5 ומדבר מילים בודדות ולא משפטים. הילד בעל יכולת ריכוז והבנה גבוהות למרות שקשה לתקשר עימו בגלל שאינו מדבר. הילד נשלח לאבחון דרך קופות חולים והנ"ל המליצו גן מיוחד. מה הטיפול המומלץ? והאם ידוע למישהו על גנים מיוחדים לילדים בקשיי דיבור?

במערכת החינוך ישנם "גנים שפתיים" המיועדים לילדים עם קשיים יחודיים בתחום זה, מופנים לגן זה לאחר אבחון והחלטה בועדת ההשמה של משרד החינוך, על פי איזור המגורים. לבניית תוכנית התערבות העונה על צרכיו של אחינך יש מקום לפנות לקלינאי המטפל בו ולקבל הדרכה מעשית.

30/04/2002 | 02:46 | מאת: בנימין

מומלץ לרשום לגן שפתי

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה