גמגום לפני קהל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/04/2002 | 12:05 | מאת: הדר

שלום, אני בת 28. מאז ומתמיד סבלתי מגמגום קל. כשאני עם מעט אנשים או בנוכחות המשפחה אין לי בעיות, והדיבור יוצא תקין לחלוטין. אולם לפני כיתה או קבוצה של אנשים יכולות להתקע לי מילים או משפטים. כיון שזה מביך אני משתדלת להמנע מכך. אולם בשבוע הבא אני חייבת להעביר הרצאה קצרה במקום העבודה ואני ממש לחוצה. יכול להיות שהכל יצא בסדר, אבל אני נורא פוחדת לגמגם. האנשים שאני עובדת איתם כבר שנתיים לא מודעים להפרעת הגמגום שלי. האם יש משהו שיכול לעזור ? אולי לנסות להרגע עם חומרים טבעיים כמו rescue ? המון תודה

הכי טוב לא לנסות להסתיר, זה זולל אנרגיה וכידוע לך, ככל שתשתדלי להסתיר, יהיו לך יותר תקלות. התחילי את ההצגה בלהגיד שאת מתרגשת, שתפי את האנשים הקרובים לך במקום בחששותיך וקרוב לוודאי תגלי שישנם עוד אנשים המתרגשים בדוברם בפני קהל. באשר ל"גימגום" רגישות יתר לצורת הדיבור גורע מהיכולת להתרכז בתוכן, תהיי "משוחררת" וקבלי את התקלות בברכה, כהשהייה להתארגנות. תזכרי שמותר לך לשתוק ולדבר לאט, בקצב הנוח לך. חומרי הרגעה יכולים להקל במידה מסויימת על ההתרגשות, אך לי לא ידוע שהם אכן מסייעים לדיבור, הם פועלים על החרדה המתלווה לדיבור בלבד! בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה