עיכוב בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/04/2002 | 22:15 | מאת: טובה

בני כמעט בן שנתיים וחצי ועדיין דיבורו לא כל כך ברור.הוא כמעט ולא מחבר משפטים ובהרבה מילים הוא מבטא את סיומת המילה. שמיעתו תקינה. הבנתו ברמה מאוד גבוהה, מדובר בילד חכם מאוד שנמצא בסביבת ילדים ויש לו גם שני אחים בבית בני 10 ו- 6 שמדברים איתו ומשחקים איתו המון.בני הבית והסובבים אותו מבינים אותו היטב אך מלבד זאת אני מוטרדת מאוד מה יכולה להיות הסיבה לכך שהוא עדיין לא מדבר ברור ושוטף? במה אני יכולה לעזור לו לפתח את מיומנות הדיבור? או שאולי אני בכלל לא צריכה לדאוג והדיבור יתפתח בהמשך? אודה לך מאוד באם תעני לי תשובה מפורטת כי נושא זה מטריד אותי מאוד. בתודה מראש ושבוע טוב ושקט, טובה!

תוכלי לעיין בפרק על התפתחות שפה ודיבור לקבלת מידע מורחב, www.ishla.org.il בנוסף כדאי לך לרכןש את הספר על שיטה הנן להתפתחות שפה באגודת קלינאי התקשורת: 03-9217815 ךקבךת הדרכה ספציפי לגבי בנך ולעריכת מעקב אישי תוכלי לפנות לקלינאי התקשורת לביצוע איבחון וקבלת מידע אישי יותר. אם יהיהו לך עוד שאלות תולי שוב לפנתו אלי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה