גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/04/2002 | 22:50 | מאת: סילביה

בני בן ה-3 סובל מגמום בתחילת משפט + החלפת אותיות, אנחנו ההורים לא מפריעים לו בשעת הדיבור אבל החברה לא תמיד סבלנית, בני לומד אנגלית כשפה שניה כבר כ- 10 חודשים, רציתי לדעת האם יש קשר בין הדברים? כמו כן בני התחיל לדבר בגיל שנה וחצי ואז גם גמגם אבל הדבר פסק לאחר מס' חודשים מועטים וחזר שוב, הוא לא משתמש במוצץ מגיל 10 חודשים וכמו כן אין לא בעיות אכילה. מה אפשר / צריך לעשות כי הגמגום מפריע גם לבני. תודה.

להעזר בסבלנות ולסיעה לו במצבים בהם החברה פחות סבלנית. קיראי יותר באתר של קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il ב 75% מהמקרים צדובר על תופעה חולפת הקשורה להתתחות שפה תקינה. בעניין של שפה שניה, תלוי כיצד מתבצעה ההוראה והלמידה ובכמה יש דרישה על הילד "לדבר", במידה וזו מסגרת חופשית המתאימה לילד בגילו, אין פסול אבל במידה ונכנס ללחץ או מרגיש דרישה לדבר רצוי לשקול באופן רציני את מהות הלמידה של שפה שני, בשיתה זו ובגיל זה. ניתן לפנות להתיעצות אישיית לבירור הסוגיה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה