דיבור מהאף

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/04/2002 | 00:33 | מאת: נועה

יש לי ילדה כמעט בת חמש שמאנפפת כשהיא מדברת. כיצד אפשר לעזור לה וללמד אותה כיצד לדבר נכון ולא דרך האף ?

יש להפנות אותה לבדיקה רופא אאג' ובמקביל לקלינאי תקשורת, בשלב ראשון כדי להבטיח שהחך והלוע פועלים נכון ובאמת מדובר על הרגל ולא על בעיה במבנה. ברקע הרפואי שלה יש ניתוח פוליפים? לפעמים בעקבות הניתוח מתגלה אי ספיקה של החך, וגם דיבור מאונפף. רצוי גם לבדוק אתת שמיעתה ואת החדות ואבחנה שמיעתית, כדי להבטיח את תקינותה. במידה והבעיה היא תפקודית, הקלינאי יטפל ויתן לכם תוכית עבודה אישית בהצלחה!

12/04/2002 | 19:31 | מאת: נועה

היא לא עברה ניתוח פוליפים. המון תודות

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה