גמגום בגיל שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/04/2002 | 10:39 | מאת: ים

שלום בני בן שנתיים וחצי מדבר משפטים יפים אבל מה לפעמים נתקע לו הדיבור האם זה אמור להדאיג אותי או שבגיל זה זה טבעי . קורה לו שנתקעת לו מילה מסוימת האם צריך לעזור או להניח לו לסיים את המילה או המשפט . ברצוני גם לסיים שיש לו נוזלים באוזן אחד ובאוזן השניה יש פקק ויש לו פוליפים האם כל זה קשור ??? אודה לך על תשובתך המהירה, תודה , ים

לא, אין קשר. ה"גמגום" מונה בפינו הפרעה בשטף הדיבור, זו לרוב תופעה חולפת (ב 75% מהילדים) מופיעה ונעלם ככל שהילד גודל ורוכש אוצר מילים וכושר ביטוי, זהו שלב התפתחותי, לכל דבר. עייני באתר קלינאי התקשורת לקבלת מידע נוסף. www.ishla.org.il באשר לנוזלים תני לרופא הילדים או אאג' לעקוב ולטפל, על פי שיקול דעתו. בקשי הפניה לביצוע בדיקת שמיעה ומעקב שמעתי במקביל לרופא.

10/04/2002 | 11:59 | מאת: ים

תודה. עפ"י דברייך האם אין צורך בינתיים לטפל בבעיה ? ומתי יש צורך האם לחכות חודש, חודשיים,חצי שנה ולראות אם יש שיפור ? ומה לעשות כשהמילה נתקעת להמתין בסבלנות או לעזור לסיים את המילה ? ועוד שאלה שלא קשורה - האם שיבושי מילים צריך לתקן ? תודה , ים

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה