AIR BONE GAP

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/03/2002 | 23:28 | מאת: יעל

אני אם לילד בן 6 לקוי שמיעה מלידה, עם ירידה חמורה-עמוקה בשמיעה. הוא משתמש במכשירי שמיעה (כרגע עם PHONAK SONO FORTE), ומשולב בחינוך הרגיל, בגן חובה, ומועמד לעלות לכתה א' רגילה. מבחינה שפתית יש לו פיגור אקספרסיבי של כשנה לעומת ילדים בגילו, ורצפטיבי הוא כמעט כמו בני גילו. לציין - למרות הירידה העמוקה - הוא לא "נשמע" חרש. בערך בגיל 4 הילד שיתף פעולה מספיק כדי לבצע בדיקה אודיומטרית מלאה, ואז נמצא AIR BONE GAP משמעותי באודיוגרמה. בזמנו בוצע CT ראש - ואמרו שלפי ה CT לא רואים את הסיבובים האחרונים של הקוכליאה - אז או שמדובר ב CT שאינו מושלם טכנית או שמדובר במונדיני קל. לא נראה דבר באוזן תיכונה. דבר נוסף שאמרו לנו, שידוע על מקרים בהם רואים AIR BONE GAP וזה בעצם משהו טכני ולא אמיתי, וזה נעלם בהמשך. אנחנו מאד מפחדים שאנחנו מפספסים פה משהו ובסוף ניתוח כן יוכל לעזור לו ולשפר לו קצת את השמיעה.

התיעץ עם רופא אאג ועם האודיולוג והקלינאי המטפלים בילד. במידה והיה מש הו הולכתי באוזן יתכן ובינתיים הסתדר..... בכל מיקרה חזרו על הבדיקה כעת, כשהחורף הסתיים והילד לא מוצנן או מנוזל. הוא מספיק גדול כדי לאפשר לבצע בדיקה מהמנה, בקשו מהאודיולוג לפענח את הבדיקה. יש להבדיל בין ירידה עצבית - קבוע - לעומת ירידה הולכתית - משתנה?-

03/04/2002 | 10:55 | מאת: יעל

כנראה לא הסברתי את עצמי: הטימפנומטריה שלו תקינה לחלוטין. אין לו נוזלים, וזה שינוי קבוע כבר לפחות שנתיים (לפני גיל 4 הוא לא הסכים לשים את המתמר של ה BONE). אני מצרפת כתובת עם צילום של האודיומטריה האחרונה שלו: http://photos.yahoo.com/bc/drhass2000/vwp?.dir=/files&.dnm=audiometry.gif&.src=ph&.view=t&.hires=t

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה