הפרעות התנהגות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/03/2002 | 21:18 | מאת: שרון ושרית

הילד נמצא היום בגן שפתי ( לילדים המתקשים בדיבור ) אך נראה שבעיתו אינה מתמצית בכך אלא בבעיה רחבה יותר של תקשורת לא טובה . בעיה מרכזית היא חוסר היכולת של הגננות ( והקלינאית תקשורת ) לאבחן את הבעיה . למי היית מציעה לגשת לאיבחון ( כולל פרטי ) ? האם יש גנים מיוחדים המטפלים בהפרעות התנהגות שונות ? נ.ב. הילד בן 4 , באופן כללי אינטלגנטי , אינו סובל מאוטיזם אך אינו " רגיל "

תתיעצו במכון להתפתחות הילד, דרך קופ"ח ובאיזור המגורים שלכם. כדאי שתעלו את התלבטויותיכם בפני צוות המטפל בגן, כולל פסיכולוג הגן, אשר הינו חייב להכיר את הילדים ולעבוד גם עם ההורים. לחוות דעת נוספת, של קלינאי תקשורת תמצאו מבחר של קלינאים באתר האגודה, חפשו על פי איזור מגורים ותקבלו מושג על האבחנות האפשריות. www.ishla.org.il לפעמים האבחנה אינה משנה את ה"איבחון" ודרכי העבודה נוגעים בעקר בביטוי הבעיה של הילד, כדאי להתיעץ עד שתהיו שקטים שמיציתם את מקורות הטיפול. בהצלחה!

01/05/2002 | 14:51 | מאת: בעל נסיון

הגננות וקלינאית התקשורת בגן אינן יכולות לבצע אבחון. פני למשל למרכז לגיל הרך של קופ"ח ברמת חן בתל אביב שם תוכלי לבצע (בתשלום) אבחון מקיף על ידי פסיכולוגית וקלינאית ומרפאה בעיסוק יחד ולקבל אבחון רציני. ארז

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה