צרידות+גמגום בילד שהתחיל לדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/03/2002 | 21:56 | מאת: חגית

בני בן 2+9 חודשים. התחיל לדבר ממש ברור לפני כחודשיים ,עדיין לא ממש דיבור אלא מחבר מס' מלים ויוצר משפטים. יש עדיין הברות שאינו מבטא למשל פרה זה דרה. נראה כי הוא מאוד מתאמץ להוציא כל מילה , והמאמץ הוא בגרון ממש רואים את הוריד בצוואר שלו מתנתח. הוא צועק המון. פשוט ככה. ומדבר במאמץ. נראה לי שהמאמץ לדבר הוא כדי להימנע מלהגיע לגמגום, כשזה קורה לו שנתקעת לו מילה למשל ממממממ וזה יכול להימשך זמן רב והוא מתעצבן ומבין שנתקע לו אז הוא מנער את הראש בכעס ועושה "בררררררר" או יורק, או סתם צועק, ואומר שוב - המאמץ הזה נראה לי גורם לו לצרידות. האם לבקש הפניה לאבחון? ומה הלאה? האם הוא מועמד לטיפול קלינאית תקשורת? האולי עליו ללמוד איך לדבר נכון- בלחש אולי?

1. בהחלט כדאי שבנך יאובחן על ידי קלינאי תקשורת, זהו הגורם המקצועי המוסמך להמליץ על דרך התערבות ייחודית. 2. קבלי מידע על הנעשה בהתפתחות שפה באתר הבית של קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il 3. בקשי מרופא הילדים להפנותו לביצוע בדיקת שמיעה, כשלב ראשון לאבחון 4. תני לבנך לאכול אוכל מוצק ורגיל, כדי לאפשר לו לפתח את התנוות בפה והקואורדינציה עם פעילויות נוספות, כמו נשימה, בליעה וכו'. בהצלחה!

16/03/2002 | 20:15 | מאת: יוסי

דר' שלום אני מעונין לדעת האם בגיל 53 אפשר לשפר את ליקוי הדיבור , אני מגמגם , האם יש לזה פתרון שיעזור לי לשפר את צורת הדיבור שלי . תודה רבה אשמח לתשובה מהירה .

16/03/2002 | 20:20 | מאת: יוסי

דר' שלום , אני מעונין לדעת האם בגיל 53 אפשר לתקן את הגמגום ולשפר את ליקוי הדיבור , זה מציק לי מאד , אני מענין לדעת האם יש לזה פתרון , ענה לי בהקדם האפשרי . תודה רבה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה