בעיות גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/02/2002 | 00:12 | מאת: יוני

עוד כשהיתי ילד סבלתי מגמגום קשה ,אך אם הזמן הוא פחת כמעט לחלוטין. אך במצבי לחץ הגמגום חוזר. הדבר מגיע לכך שאם אני מתחיל לגמגם ביתר שאת ,אני יודע שמשהוא שעשוי להלחיץ אותי עומד להתרחש ואכן זה כך. הענין הוא שעצם הגימגום גורם לתחושת חוסר ביטחון בעבודה וברצון לקבל תפקידי ניהול אני מעונין לדעת כיצד ניתן להוריד את הגמגום לחלוטין.

1. ניתן להתיחס לגימגום שלך, על פי תאורך כ"מד לחץ" ולנסות לטפל בגרום ללחץ ןלא לתוצאה, טיפול בבעיה ולא בתוצאה. 2. ניתן גם לנסות להפחית את הרגישות תופעה על ידי קבלתו ולא להלחם להסתיר את התופעות הנשמעות או אחרות. 3. קבל את התופעה כמו באלרגיה שמופיע בתנאים ובמצבים מסויימים, ואל תלחם בתופעה. בנוסף אם הנושא מתריד תוכל לפנות לקבלת יעוץ מקצועי על ידי קליאני תקשורת ואולי בשילוב עם טיפול רגשי כל שהוא, אשר יאפשרו לך להגיב ללחץ בדרכים חלופיות ואף להוריד מעט מהמתח הכללי. תזכור שמעט לחץ ומתח בחיים הם טובים לנו, מחדדים את החושים ואת מצב הערנות ומאפשרים לנו לעתים לתפקד יותר טוב, על כל המשתמעה מכך!!!!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה