גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/12/2001 | 20:21 | מאת: ריקי

בתי בת ה-11 סיפרה לי שלפעמים היא מרגישה שהיא מגמגמת מעט ועוד ילד בכתתה שאל אותה על כך ואמר לה שגם לו זה קורה לפעמים. האם התופעה אופיינית לגיל הנ"ל, האם היא חולפת, והאם עלי לבדוק את הנושא ביתר יסודיות. תודה על תשובתכם.

בגיל זה מתחילה מודעות גדולה לעצמם, וחלק יכול להיות ה"ידעה" שסובלים ממשהו פחות טוב מאחרים, מתאים לגיל ההתבגרות............ יחד עם זאת העובדה שיש חוסר שטף בדיבור היא לא משמעותית, מה שחשוב זה היחס של ביתך לתופעה, על המשתמע ממנה, כלומר, אם זו אכן תופעה שמתרידה אותה, אז, יש מקום לבירור נוסף והחלטה האם יש מקום לקבלת עצה של מומחה (דבר שיכול להוריד את החרדה) וגם ללמד את ביטח לבטוח בך במשמתריד אותה ( כי תיזכה ליחס שקול ולסיוע לפי הצורך) יכול גם להיות שהתןפעה קיימת ולא מתרידה אותה, רק ציינה את קיומה, דבר נורמלךי בהחלט, לכל אחד שמדבר מותר לסבול לפעמים מחוסר שטף בדיבורו, וזה מקובל. כדאי אולי לברר את הנקודה עם ביתך, להקשיב לה ולהחליט ביחד אם זה מפריעה לה ומה היחס שלה לעניין זה. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה