גמגום פתאומי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/12/2001 | 12:42 | מאת: נטלי

תי בת שנתיים וארבעה חודשים. היא החלה לדבר בגיל מאוד צעיר ומדברת שוטף (משפטים שלמים, אוצר מילים מדהים) מזה זמן רב (לפחות חצי שנה). לפני מספר ימים לפתע החל אצלה גמגום, שהתגבר בהדרגה עד שהתייצב על רמה כלשהיא. ככל הידוע לי לא עברה עליה כל טראומה או דבר חדש בימים שקדמו לגמגום (כמובן שאיני יכולה להיות בטוחה במאה אחוז, כי איני נמצאת איתה כל היום). אנו לא מדברים על הגמגום לידה, לא מתקנים אותה וממתינים בסבלנות שתסיים להגיד את המילים (לא משלימים אותה כדי לחסוך זמן). יש לציין, כי חמותי מספרת שגם לבעלי היתה תופעה של גמגום בגיל זהה, שהומלץ לא לטפל בו בזמנו, ועבר מעצמו, אך רק לאחר כשנה! כמו כן, אני נמצאת בחודש הרביעי להריוני השני, ובתי מאוד עסוקה בנושא ההריון והתינוק, אך מזה זמן רב לפני שהחל הגמגום. האם יש המלצה לטפל בצורה כלשהיא בגמגום, או פשוט לחכות שיעבור מעצמו? האם יש לך המלצות נוספות עבורנו? תודה!

ההמלצה הכי בריאה זה לקבל את התופעה כחלק מהתפתחות הנורמלית וטוב שזה עכשיו כדי שלא תקשרי בינה לבין לידה, פחד או כל דבר אחר הקורה בסמוך מבחינת הזמן ומחליטים על קשר של סיבה ותוצאה, אשר לא ניתן להוכחה......... כנסי לאתר של קלינאי התקשורת וקיראי הכל על שתף דיבור והתפתחות נורמלית של בדיבור, www.ishla.org.il התופעה יכלה לחלוף ולהופיע מעצמא ואין דבר שתוכלי לעשות, פרט לדאגת יתר אשר בהכרח תעבור לביתך. בהצלחה ובמידה ותרגישי צורך פני לקבלת יעוץ אישי לקלינאי תקשורת, מבלי להביא את הילדה בשלב ראשון.

14/04/2002 | 22:40 | מאת: סיל

בני בן ה-3 מגמגם בתחילת כל משפט ובנוסף הוא גם מחליף אותיות, יש לציין כי הוא התחיל לדבר בגיל שנה וחצי ואז התופעה זו הייתה נעלמה וחזרה שוב לאחרונה אבל בתדירות הרבה יותר גבוה. בני לומר גם אנגלית כשפה שניה מאוקטובר. רציתי לדעת האם יש קשר בין שפה שניה לגמגום ואם לא אז מה צריך לעשות? אנחנו ההורים מניחים לו עד שיסיים את המשפט אבל הסביבה לא תמיד מאפשרת ואני רואה שזה מפריע קצת לבני.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה