גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/12/2001 | 23:46 | מאת: רותי

בני בן ה-6 סובל מגמגום קל - מילה נתקעת בתחילת משפט בד"כ .הגמגום נמשך לסירוגין מגיל 3-4 , ובאופן רציף בשנתיים האחרונות . טיפולים אצל קלינאית תקשורת לא הועילו . נאמר לנו ע"י הקלינאית כי הילד כנראה יגמגם תמיד , אולם לדעתנו הייאוש מוקדם מדי . האם בגיל 6 אין כבר אפשרות לטיפול ועלינו להשלים עם המצב , או שמא ישנו טיפול שבעזרתו ניתן להיפטר מן הגמגום .

א. חוסר שטף בתחילת המשפט איננו נחשב לגימגום, אלה לתופעת התארגנון נורמלית לגבי הדיבור. ב. יש סיכוי שתופעה זו תחלוף בעצמ בשנים הראשונות שך הלימודים בבית הספר. ג. אם מדובר ב"גימגום" אז התופעה דומא לאלרגיה אשר בתנאים ובמצבים מסויימים מופיעה, בדרגות חומרה שונות. ד. "יאוש" ודאי אין מקום ליאוש, מקסימום עם השלמה של סיגנון דיבור אשר תחת לחץ וביקורת יכול להחמיר, ודאי זו איננה כוונתכם. קבלו את בנכם כמו שהוא, החוסר שטף מהווה חלק קטן מאוד ממשהוא, ולכן חשוב לחזק את הביטחון העצמי ולא לתת לו תחושה של יאוש. ה. קיראו את הפרק על חוסר שטף בדיבור באתר קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה