הפרעה בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/11/2001 | 15:34 | מאת: אמא מודאגת

לבני בן ה7- הפרעה קלה בדיבור. במקום ש' הוא מבטא ס' עם הלשון. ביקרנו אצל קלינאית בתחילת השנה עפ"י בקשתו, משום שצחקו עליו ילדים אחרים(חברים, אפילו בני דודים). אחרי כל פגישה היינו אמורים להתאמן בבית, אולם ילדי שהוא תלמיד מצטיין, עמד מס' פעמים מול המראה כעצת הקלינאית, התאמן מעט מאד וסרב שנתקן אותו. הקלינאית הסבירה בהתחלה שאין צורך בהרבה פגישות ואכן הוא החל להשתעמם אחרי מספר פגישות, הפסיק להתאמן והמציא תירוצים שונים על מנת לדחות ולהפסיק את הטיפול... וחבל!!! ברצוני לשאול האם התנהגותו נובעת מחוסר בשלות או שמא יש כאן איזושהי השלמה עם המצב או חוסר כוח רצון? הקלינאית שהרגישה זאת המליצה שלא נפסיק ונמשיך את הטיפול. אולם אני לא רציתי להכביד על הילד וכיבדתי את רצונו. האם כדאי להמתין מעט עד שיאסוף שוב כוחות נפש או לחדש מיד את הטיפול?

כן, כדאי להמתין. יכול להיות שהקלינאי יכולה להפנות אותך או שיש לה קבוצה ילדים אשר בטיפול קבוצתי יכולים לסיע ולברד אחד את השני. כשבנך יחלית שמוכן לנסות טיפול תתיעצי עם הקלינאית הנוכחית, אולי משהי אחרת, עם אישיות ומשחקים אחרים תצליח יותר ולא אותה הקלינאית אשר אולי מצתה את עצמה? לשיקולך. האם השיניים שקדמיות התחלפו? בדקי את דיבורו לפני לתחליתי על צורך ביישור שיניים, מכוון שלעתים יש תנועות לשון לא תקינות שפוגעות במבנה של הפה והמנשך. לקריאה נוספת: www.ishla.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה