selectiv mutism

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/11/2001 | 22:55 | מאת: אורית

שלום אני עורכת סמינריון בנושא אילמות מבחירה. אשמח לקבל הפניה לכל חומר שנכתב בעברית לאחרונה (כמובן אשמח לקבל גם חומר באנגלית). תודה מראש. אורית

ישחומר רב בספרות של פסיכיאטריה. אין לדעתי חומר שפורסם בעברית, לא בספרות שלנו (ק"ת). לפני כמה שנים הצגתי מקרה כזה ובהמשך הייתה הרצאה של פסיכיאטרית, מומחה בילדים, הבעיה היא רב רבדים ולא קשורה לתחום אחד ספציפי, חפשי בםפרות של ילדים עם הפרעות רגשיות, זה המקום להתחיל! בעבר שמה של התופעה הייתה elective mutism, השם שונה מכוון שברור שמדובר על ילדים ש"בוחרים" איפה ומתי ידברו ובטיפול נגד חרדה (טיפול תרופתי) יש הטבה משמעותית, כשמלווה בטיפול התנהגותי (בדיבור, במשחק או אחר) יש הטבה.

23/11/2001 | 19:01 | מאת: אורית

אשמח מאוד אם תפני אותי למאמרים עדכניים באנגלית בנושא. תודה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה