דבר שלא עובר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/11/2001 | 19:10 | מאת: חיילת

שלום, יש לי בעיה רצינית של גמגום שהתחילה בגיל 3 הסתיימה בגיל 6 והתחילה שוב בכיתה ד'. במשך כל אותם שנים, ועד לפני 3 שנים, הייתי אצל קלינאיות תקשורת בבי"ח "איכילוב", אצל פסיכולוגים שונים, ואפילו אצל רבנים. למרות כל הנ"ל שום דבר לא עזר. אפילו את החלק של הבגרות באנגלית בע"פ לא עשיתי.הציונים שלי מעולים, ולא היתה לי בעיה. כיום אני בת 19.5 - חיילת, קוויתי ללכת לקצונה, אך "פרשתי" מהרעיון מהר מאוד עקב מצבי העגום. מבחינה חברתית אין לי בעיה, אף אחד לא צוחק עלי על זה, יש לי חבר 4 שנים שמאוד אוהב אותי . אך עדיין יש לי בעיה עם זה. יש לפעמים משפטים "שיוצאים" לי חלק, אך ברוב המשפטי אני נתקעת. מה לעשות????? אני צריכה עצה דחופה במהרה!!!! נמאס לי לחית כך. שאלה נוספת: האם זה יכול להיות תורשתי, כי אבא שלי, לעיתים רחוקות כשהוא עצבני לפעמים יוצא לו גמגום קל מאוד, (אגב, גם אחיו לפעמים "מזייפים" בדיבור, במצבי לחץ)

ידוע שגימגום עובר במשפחות אבל עדיין לא ברור כיצד (אם בתורשה או בלמידה או עקב הרגלי שיחה מסויימים במשפחה) צרי קשר עם הקבוצה לעזרה עצמית של מגמגמים, "אמבי" יש להם אתר וקבוצות תמיכה. קבלי את עצמך ונסי לאהוב את עצמך כמו שאת, אף אחד לא מושלם! יש שיטות טיפול שונות, המבוססות על כל מיני עקרונות, לדעתי בשבילך אמבי יכול לתת לך ראיונות וכוונים של אנשים במצבך, בדרגות שונות של גימגום.

23/11/2001 | 16:43 | מאת: חיילת

כיצד יוצרים קשר עם "אמבי"

04/12/2001 | 21:05 | מאת: נורית

אם יש לך רצון רב, ולא היית עדין, תפני לברברה דם.

02/01/2002 | 19:43 | מאת: קרן

ברברה דם היא אמא שלי. למכון שלה קוראים CTI והוא נמצא בבני ברק. טל' 6185759. יש לה אתר באינטרנט www.stuttering.co.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה