איחור בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/11/2001 | 22:33 | מאת: אמא דואגת

שלום רב בני בן שנה ו 10 חודשים.מלאי המילים שלו הוא כ 20 מילים, נערכה בדיקת שמיעה בגיל שנה ו 7 חודשים והתוצאה תקינה, נאמר שיש צורך במעקב אחר מספר המילים שמצטברות, כרגע מדובר על כ 20 מילים, פה ושם הוא התחיל לחבר מילים למשפט כמו "כלב אוכל" , "בלון גבוה" אבל אין עלייה משמעותית או קפיצה גדולה במספר המילים כפי שקראתי בספרות האם עלי לבצע בדיקות נוספות? ועד איזה שלב או גיל עלי לחכות? זהו ילד שני, כאשר הבכור בגיל שנה וחצי דיבר יפה.

כל ילד וקצב ההתפתחות האישית שלו. בצחוק ניתן להגיד שבנך לא קראה את אותם הספרים בקשר להתפתחות השפה. את מתארת ילד אם התפתחות בגדר הנורמה ולפי התוכן אין כרגע מקום לדאגה. בגיל 2 ושלושה חודשים מתבצעות בדיקות סינון בטיפת חלב, קחי את בנך לבדיקה בגיל זה ובינתיים תני לו להשיג את השגיו בקצב האישי שלו (דבר נכון לכל ימי חייו ובכל תחום שהוא)

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה