שיבושי היגוי מרובים ודיבור לא ברור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/11/2016 | 21:09 | מאת: מירי

בני בן 3 וארבעה חודשים. מתפתח בצורה תקינה מלבד שיבושי היגוי מרובים שמקשים מאד על הבנת הדיבור שלו. במקום ג, ש, ד, ס, ת הוא אומר ק. במקום ל אומר י . אומר רק פ עם דגש גם אם הצליל הוא של פ בלי דגש. עוד לפני שהגיע לגיל 3 התחלתי ללכת איתו לקלינאית תקשורת . בתחילה שיתף פעולה אך כעבור מעט מאד מפגשים הפסיק ולא מוכן יותר לעבוד על הצלילים אלא רק לשחק משחקים שלא קשורים לצלילים. מעבר לכך הוא לא מרבה להפתח ולדבר עם מי שלא בני המשפחה הקרובה. הקלינאית לא נשמעת מודאגת ואומרת שכיון שאינו משתף פעולה, רצוי לעשות הפסקה של חודשיים שלושה על מנת שלא יפתח אנטי כאשר יהיה בשל לטיפול. מצד שני הגננת אומרת שהוא מאד שקט בגן ולא מרבה לדבר. כאשר הוא מדבר קשה לילדים וגם לה להבין אותו ואז הוא נעשה מתוסכל ומתחיל להרביץ , מה שגורם לילדים להתלונן עליו והיא חוששת שהוא ינודה מחברתם. אני אובדת עיצות. יש לציין שאני מבינה 90 % ממה שהוא מדבר ,ועם בני המשפחה הקרובה הוא מרבה לדבר משפטים תקינים של יותר ממספר מילים אך בגן וגם עם הקלינאית מדבר מעט מאד. מה היית ממליצה לי לעשות? אני ממש לא יודעת מה עלי לעשות.

הייתי ממליצה להפסיק את הטיפול כעת, ולפנות לקלינאי תקשורת אחר/ת כדי שינסו כן לטפל בו, בצורה שונה. גם אם יש המתנה של מספר שבועות או חודשיים-שלושה. בגיל זה ניתן לקדם את הדיבור וההיגוי בצורה גלובלית ולא בטיפול בהגאים בודדים. חשוב לתת לו טיפול כדי לקדם את ההתפתחות המילולית והשיח בכללותם.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה