גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/11/2001 | 11:34 | מאת: א.

אחייניתי בת שלוש. עד כה דיברה מצויין, במהירות, בשטף וללא הפסקה ומעולם לא היתה לה בעייה בדיבור. לפני כשלושה ימים החלה לגמגם באופן פתאומי ובצורה חריפה ביותר. וכעת היא חוששת לדבר (דבר מאוד לא אופייני לה. שכן עד כה לא הפסיקה לדבר לרגע), משום שהיא יודעת שהיא תגמגם. האם יש דרך לטפל בכך ? האם לגשת לטיפול? האם יש קשר בין הגמגום להולדת אחותה הקטנה לפני כחודש ?

חוסר שטף בדיבור הינה תופעה נורמלית בהתפתחות הדיבור ואין מה לעשות מזה עניין, זו תופעה שלרוב חולפת וקשורה ויכולת ההתארגנות במשפטים, וכן מופיעה רק לאחר שהילד מדבר במשפטים. חפשי בתשובות קודמות באותו נושא כדי לראות שהיו בעבר פניות כשלך, נותן גם לעיין באתר חדש, אתד של אגודת קלינאי התקשורת בישראל, בכתןבת: www.ishla.org.il בפרק של שאלות ותשובות. תמשיכו לתמוך וךעודד אןתה ואםם היא תציין שדיבורה אינו שוטף הגידו " נכון, כך ילדים קטנים לומדים לדבר"

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה