חיבור בין אות למילה בילד בן 5 וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/02/2016 | 19:59 | מאת: טלי88

שלום, בני בן 5 וחצי. ילד מקסים. הבחנתי שהוא מתקשה להמציא מילים באות מסויימת. למשל אני שואלת אותו מה מתחיל באות ב , הוא לא ידע לתת תשובה. במקרה הפוך אם אני אשאל באיזה אות מתחיל בננה הוא יענה ישר ב. כמו כן הוא מכיר ומזהה וכותב את כל האותיות. אין לו בעיות קוגנטיביות , הוא מדבר יפה מאוד לגילו, ואם אנחנו עובדים בחוברת והוא נדרש לסמן מילים שמתחילות באות מסויימת הוא מבצע את המסימה בלי בעיה, אבל מהראש להביא מילה שמתחילה באות מסויימת הוא ממש לא מצליח. האם זאת בעיה? האם יש דרך או משחק שנוכל לעבוד איתו על זה, או שאולי כדי לפנות לאיש מקצוע? ..

את מתארת ילד עם התפתחות תקינה! לחפש מילים באות מסויימת מחייבת אבחנה שמיעתית, שליפה וזכרון של מילים... תהליך מעט מורכב לגיל זה. על פי התאור, הבסיס הפונולוגי (הכרת הצלילים, לא האותיות הכתובות) תקין כך שניראה לי שזה חלק מההתפתחות האוריינות. תהני ותני לו זמן ומרחב. לא נראה מקום לדאגה ולבטח לא לפנייה ל"מומחה"

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה