הגיית האות ר'

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/04/2015 | 11:37 | מאת: אפרת

שלום בני בן ה-11 הוגה את האות ר' עם הלשון ולא מהגרון. קצת כמו עולה חדש, רק שהוא יליד הארץ ועברית היא שפת אם. הוא טופל אצל קלינאית כשהיה בן 3-4 כי היו לו שיבושי הגייה אחרים של האותיות ל' ועוד כמה שכבר שכחתי וזה הסתדר. נותרנו עם ה-ר' ואמרתי לעצמי שזה לא נרא בכלל, הרבה אנשים מדברים עם ר' כזו. אבל לאחרונה שמתי לב שכשאנשים מעירים לו בצחוק או מחקים אותו (צוחקים איתו) זה כן מפריע לו והוא נעלב. ניסיתי ללמד אותו להגיד רררררר מהגרון, אבל זה נראה כאילו אין לו בכלל יכולת, הוא לא מצליח. האם זה דבר שניתן לתקן? האם לרדת מזה? אני רוצה לציין שבהיסטוריה המשפחתית יש גמגום גנטי ודיבור מהיר (בליעת הברות על הדרך) ואני די מודה לאל שהוא לא מגמגם אלא רק הוגה את הר' בצורה כזו. מה את ממליצה?

הצעתי שתשוחחי איתו על כך ואם הוא מעונין, תפני לקלינאי תקשורת. הוא יכול ללמוד להגאות את ה /ר/ כמו ישראלי, לפי הצורך והמוטיבציה שלו. העקר שלא יפתח רגישות לצורת הדיבור. בעמצי הוגה /ר/ קדמית ומשתמשת באחורית רק לתירגול עם ילדים או להבהרת מילה, לפי הצורך בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה