גמגום פתאומי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/11/2001 | 15:20 | מאת: רבקה

שלום. אני אם לילד בן שלוש וחצי. לילד יש יכולת ורבלית מפותחת ומעולם לא נתקל בקשיי דיבור. בחודשיים האחרונים נוכחתי לדעת כי פתאום הוא נוטה לחזור מספר פעמים על אותה המילה, או "להיתקע" באמצע משפט בלי יכולת להמשיך... לא ברור לי במה מדובר. זה לא כל הזמן, אבל זה בכל זאת דבר שלא נתקלתי בו קודם. האם להיכנס ללחץ? ממה הדבר נובע, ואיך מתמודדים??

אין מה להכנס ללחץ, זו חלק של תהליך הטבעי ברכישת השפה, בחיקוי של דגם הדיבור של המבודר וברור ששייך לתפקודי התארגנות בשפב, שהרי הילד צריך לבחור ולארגן את המילים מתוך אוצר מילים המתפתח במהירות. בדרך כלל אין מקום לדאגה והדגשה של התופעה, היו סבלנים ותנו לו תמיכה להמשיך ולהתםתח בכל התחומים, בלי לחץ . בהצלחה!

14/11/2001 | 21:57 | מאת: רבקה אהרוני

תודה על תשובתך. ברצוני לשאול דבר נוסף בנידון. האם יכול להיות שהמדובר בתגובה להולדת אח במשפחה?? האם יכול להיות שכמו שיש רגרסיה אצל הרבה ילדים עם הולדת אח חדש במשפחה, גם הילד שלי מגיב בגמגום לעניין?? במילים אחרות האם הגמגום מהווה ביטוי למצוקה נפשית שלו ולקנאה שלו על הולדת אחיו??

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה