הברות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/12/2014 | 09:54 | מאת: עדי

יש לי תינוק ילד ראשון בן 9 חודשים שעדיין לא אומר הברות.. הוא מקשקש אבל רק עם הברה אחת אהההה ..מלבד ההברות התפקוד שלו תקין זוחל עומד על 6 התחיל למחוא כפיים ערני משחק אוכל הכל נראה טוב.. אבל הרופאים מאוד מדאיגים אותי בעניין הזה.. מה ניתן לעשות?איך אפשר לעזטר לו לרכוש את מיומנות הדיבור?אני שומעת מסביבי סיפורים מפחידים על פיגור שכלי וכל מיני דברים וזה רק מלחיץ יותר.. היינו בבדיקת שמיעה נמצא כי באוזן ימין שומע היטב אך באוזן שמאל חלקית כנראה שאריות של דלקת באוזן שהייתה מלפני שבועיים..בכל מקרה לטענת המכון שמיעה מבחינת שמיעה אין בעיה והם פשוט טוענים שעדיין לא רכש את המיומנות להגיד הברות. האם יתכן?זה יגיע לבד?בנוסף הוא במעקב אצל נוירולוג בגלל שהמרפסים נסגאו מוקגם בגיל 4 חודשים ובחודש אחרון לא הייתה גדילה בהיקף ראש. האם יכול להיות קשר בין השניים?האם יש סיבה לדאגה למרות שהילד רגוע לא בוכה כלל ישן לילה שלם הכל באמת נראה תקין מלבד הדיבור..תודה רבה

הבדיקה של הנאורולוג תוכל להשיב האם יש בעיה התפתחותית. במידה והילדה מתפתחת כראוי, ועל פי תאורך, ולאחר בדיקת שמיעה תקינה, אין לי מה להוסיף אלה שהיא כניראה מתפתחת לפי הקצב שלה ולא שלנו...על אף שמתאורך אני לא מתרשמת מבעיה התפתחןתית, גם לא בדיבור. את לחוצה ודואגת, לדעתי את עשית כל מה שמוטל עליך לעשות כאם, כעת תני לביתך להשיג את השגיה, מצידה. תנסי להוריד מתח וחרדה אשר יכולה לפגוע ביחסיך לבתך ולסביבה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה